Ott Järvela kolumn: Ohtlik Hunt

Ott Järvela
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt pärit Margus Hunt on esimese eestlasena pürginud NFLis play-off'idesse. 
Viljandimaalt pärit Margus Hunt on esimese eestlasena pürginud NFLis play-off'idesse. Foto: Brian Spurlock

Margus Hundi koduklubi ​Indianapolis Colts kohtub täna õhtul Ameerika jalgpalli profiliiga NFLi kaheksandikfinaalis võõrsil Houston Texansiga. Jõudmaks finaalmängule (Super Bowl), peaks Colts peale Texansi alistama veel kaks vastast. Mõlemad samuti võõrsil.

Colts on täna (kerge) autsaideri rollis. Täpselt sama oleks nende staatus ka kõigis võimalikes järgmistes mängudes, ent täielikult ei saa Hundi meeskonda maha kanda, sest põhihooaeg lõpetati ju võimsalt (üheksa võitu viimasest kümnest mängust) ning mängujuht Andrew Lucki esitused pakatavad enesekindlusest – aga mängujuht on Ameerika jalgpallis meeskonna A ja O.

Kihlveokontorite hinnangul on Coltsi võimalus jõuda Super Bowlile 6,7 protsenti ning meistriks tuleku šanss 3,2 protsenti. Seda pole palju, aga tuues mõned paralleelid Eesti pallimängukoondiste saavutustest, siis ega jalgpallimeeskonna variant 2010 võõrsil Serbia alistada (3:1) või 2013 kodus Hollandi vastu kaotusest pääseda (tulemuseks 2:2, kus vähem kui aasta aega hiljem MM-finaalis mänginud Holland viigistas lõpuminuti ebaõiglasest penaltist) olnud ülearu suurem.

Võrkpallikoondise võimalus 2008. aasta kevadel EM-valikmängus jagu saada valitsevast MM-hõbedast Poolast ja kvalifitseeruda seeläbi finaalturniirile samuti mitte. Ega ka korvpallikoondise 63:59 võit aasta varem olümpiahõbeda pälvinud Prantsusmaa üle 2001. või Serbia 88:81 selilisurumine 2012. aastal.

Üllatusi juhtub pallimängudes ikka ning Ameerika jalgpall on iseloomult ja ülesehituselt mäng, kus neid sünnib keskmisest rohkem. Seega on olemas väike, aga reaalne variant, et Margus Hunt mängib 3. veebruaril sadade miljonite televaatajate silme all Super Bowli nimel. Ning umbes 50 protsenti väiksem variant, et ta võidab selle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles