Poolas põgenemistoas lahvatanud põlengus hukkus viis teismelist tüdrukut (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poola põhjaosas asuvas Koszalini linnas sai tulekahjus surma viis teismelist tüdrukut ja raskelt vigastada üks mees.

Põleng süttis ruumis, kus mängiti populaarset põgenemismängu, teatasid võimuesindajad. Tragöödia ohvriteks olid siseminister Joachim Brudzinski sõnul 15-aastased lapsed. «Tüdrukud, kes tähistasid sünnipäeva,» täpsustas minister rahvusringhäälingule TVN24. Lisaks viidi sündmuskohalt haiglasse 25-aastane mees, kellel olid rasked põletushaavad.

Tulekahju puhkes kohaliku aja järgi kella viie paiku. Monika Kosiec politseist rääkis, et surnukehad leiti pärast seda, kui tuletõrjujad olid põlengu kustutanud. Tragöödia põhjused on alles selgitamisel. 

Minister Brudzinski avaldas ohvrite lähedastele kaastunnet ja kinnitas, et neile on tagatud psühholoogiline abi. Samuti andis Brudzinski korralduse tuletõrjeametil kontrollida üle kõigi teiste riigis asuvate põgenemistubade tuleohutussüsteemid. Põgenemistubasid on riigis kokku üle tuhande. 

Poola riigipea Andrzej Duda kirjutas Twitteris: «Laastav tragöödia Koszalinis. Viis rõõmsat kasvavat tüdrukut on kaotanud elu. Jumal õnnistagu nende vanemaid ja sugulasi. Puhake rahus.»

Koszalini linnapea sõnul on juhtunu tõttu pühapäev kuulutatud leinapäevaks.

Erinevate teemadega põgenemistoad on kogu maailmas levinud meelelahutus. Viimastel aastatel ka Eestis populaarsust kogunud mängus lukustatakse osalejad ruumi, kus tuleb olla kiire ja taibukas, et erinevate vihjete ja ülesannete lahendamise abil etteantud umbes tunni aja jooksul luku tagant välja pääseda.

Linn kaardil:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles