Taksojuht Vsevolod manitseb: ilutulestikuga ei mängita! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vsevolod Jürgenson.
Vsevolod Jürgenson. Foto: Postimees/Scanpix

Raketiterroristidele on aeg koht kätte näidata, leiab taksojuht ja Mustamäe Linnaosakogu liige Vsevolod Jürgenson (Keskerakond).

Igal aastal nõuab raketitulistamise kõrghooaeg ohvreid. Saadakse kehavigastusi ning tekitatakse neid teistele, põletatakse maha hooneid ja viiakse väikelapsed ning koduloomad närvivapustuse äärele. Paugumeistrite enda arvates peabki kõik just nii jätkuma – eluohtliku, pealetükkiva, häirivana. On ju pidude aeg! Las kärgatada ja suitseda – ütlevad püromaanid.

Ometi on hakatud tulestikuterrori vastu üha valjemalt häält tõstma.

Käes plahvatavad, suunda muutvad või pahatahtlikult rahva sekka tulistatud tulestikuraketid kujutavad endast tõsist ohtu, mida on aastaid alahinnatud. Peale Nurmiko aiandi põlemist oleks aga ehk aeg ilutulestikutaevas valitsev anarhia lõpetada. Kui me ei tolereeri purjus autojuhtimist, siis miks peaksime taluma maani täis kodanike isetsevat püromaaniat. Aeg on kehtestada raketiterrori vastased reeglid mis välistavad lõhkematerjalide sattumise laste, joobnute ja vastutustundetute kätte!

Praegu ongi keskkonnas Petitsioon.ee alustatud allkirjade kogumist ettepanekute toetuseks, mis looksid ilutulestikuga opereerimisel korra, millega kõik murelikud kodanikud on oodatud ühinema.

Rakette pole võimalik hääletult ja omaette lasta ning seepärast on tegemist avaliku probleemiga, mis riivab enamuse huve. Kohtasin 3. jaanuari pärastlõunal loppis olekuga sõpra, kellel silmad magamatusest punased. Selgus, et tal polnud mitte pikkadest pühadest johtuv terviserike, vaid ööl vastu uue aasta kolmandat päeva, umbes 1.30, korraldas üks tõpralik seltskond Rävala puiesteel viis minutit kestnud tulevärgi. Küllap äratas see lisaks mu tuttavale hulga inimesi, kes peale taolist psühholoogilist töötlemist enam und ei saanud ning pidid järgmisel päeval töö juures magamatusega võitlema. Aga raketiterroristidel oli nähtavasti järgmine päev vaba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles