Norra suusataja nimetas venelasi lolliks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Christer Holund
Hans Christer Holund Foto: FREDRIK VARFJELL / imago/Bildbyran

Norra suusataja Hans Christer Holund nimetas Venemaa suusatajaid tänase Tour de Ski 15 km ühisstardiga sõidu taktikavaliku tõttu rumalaks.

Enne tänast etappi oli norralase Johannes Høsflot Klæbo suurim ohustaja Tour de Ski üldvõidule venelane Sergei Ustjugov. Ustujugovil oli täna aga meeletult raske. Sellest hoolimata tegid tema kaasmaalased grupi eesotsas pidevalt tempot, kuigi oleksid võinud oluliselt rahulikumalt võtta.

«Lollid kui lauajalad,» kommenteeris Holund venelaste taktikat. «Kuulsime võistluste alguses, et Ustjugov on maha jäämas ning ühtäkki oli grupi ees otsas rodu venelasi.»

Seevastu oli Klæbol aga ideaalne päev. Ta võitis boonussekundeid ning lõpuks ka etapi. Ustjugovi ees kasvas tema edu tuuri üldarvestuses 1.20,4 peale, Aleksandr Bolšunov kaotab talle 1.43,8-ga.

Kui Klæbo kuulis, mida Holund venelaste kohta ütles, hakkas ta korraks naerma, ent asus siis venelaste kaitsele, selgitades, et ka Bolšunov oli suures mängus sees.

Ka Martin Johnsud Sundby kritiseeris venelasi nende taktikavaliku pärast. «Tundub, et venelastele meeldib omasid süüa. Nad ei käitunud tiimina, aga samas neil on ka kolm erinevat treeninggruppi. Neil ei pruugi olla ühine taktika,» ütles Sundby.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles