Ungaris avaldati taas meelt «orjaseaduse» vastu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööreformi ja peaminister Viktor Orbáni vastu protestivad inimesed eile Budapestis.
Tööreformi ja peaminister Viktor Orbáni vastu protestivad inimesed eile Budapestis. Foto: Valeria Ferraro / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Ungari pealinnas Budapestis kogunes eile tänavatele umbes 6000 inimest, kes protesteerisid peaminister Viktor Orbáni tööreformi vastu.

Opositsioon oli oodanud tunduvalt suuremat osavõttu. Veel detsembri keskel oli samalaadsel protestil 15 000 meeleavaldajat.

Opositsioonierakonnad, ametiühingud ja kodanikuühendused lootsid pärast pühadeks tehtud vaherahu tuua kümned tuhanded inimesed Budapesti, eesmärgiga avaldada meelt detsembris vastu võetud tööseaduse vastu.

Tööreformi ja peaminister Viktor Orbáni vastu protestivad meeleavaldajad eile Budapestis. Paljud neist kandsid paremäärmusliku partei Jobbik lippe.
Tööreformi ja peaminister Viktor Orbáni vastu protestivad meeleavaldajad eile Budapestis. Paljud neist kandsid paremäärmusliku partei Jobbik lippe. Foto: Valeria Ferraro / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Rahva seas «orjaseaduseks» nimetatud tööseaduse muudatus, mis 12. detsembril parlamendis heaks kiideti, lubab tööandjail nõuda töötajailt 400 ületundi aastas senise 250 asemel, kuid viivitada nende eest tasumisega kuni kolm aastat.

Valitsuse väitel on seadust vaja tööjõupuuduse tõttu ning see annab soovijatele võimaluse rohkem tööd teha ja ka rohkem teenida.

President János Áder allkirjastas eelnõu enne jõule hoolimata kümme päeva kestnud ja korduvalt vägivaldseks muutunud meeleavaldusi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles