Järjekordne USA kaitseministeeriumi tippametnik lahkus ametist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseministeeriumi personaliülem Kevin Sweeney teatas ameti maha panemisest.
USA kaitseministeeriumi personaliülem Kevin Sweeney teatas ameti maha panemisest. Foto: US ARMY / MONICA A. KING HANDOUT / EPA / SCANPIX

Pärast USA teadet vägede Süüriast välja toomisest ning James Mattise tagasiastumist kaitseministri kohalt pani nüüd ameti maha juba kolmas Pentagoni kõrge ametnik – oma lahkumisest teatas kaitseministeeriumi personaliülem Kevin Sweeney.

Alates 2017. aasta jaanuarist ametis olnud kontradmiral Sweeney teatas, et on õige aeg pöörduda tagasi tööle erasektorisse.

Oma tagasiastumispalves kirjutas Sweeney, et tal on olnud au teenida oma kolleegide kõrval kaitseministeeriumis, kuid ta ei maininud president Dondal Trumpi.

Alles mõne päeva eest lõpetas kindral Mattis töö kaitseministrina, kuigi oli esialgu plaaninud ametisse jääda veebruarini. Oma tagasiastumispalves andis ta mõista, et on president Trumpiga olulistes küsimustes eri meelt.

Pärast Trumpi ootamatut otsust USA väed Süüriast ära tulla on ametist lahkunud ka kaitseministeeriumi pressiesindaja Dana White ja presidendi eriesindaja terroriühenduse ISIS vastase võitlusega tegelevas koalitsioonis Brett McGurk.

Eeloleval teispäeval peaks alustama USA välisminister Mike Pompeo nädal aega kestvat ringreisi Lähis-Idas, et kindlustada liitlassuhteid piirkonnas.

Just liitlaste hülgamist heitis Trumpile oma lahkumisavalduses ette Mattis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles