Norralannaga lahingu pidanud Bendi: iga kord kui mööduda proovisin, surus ta mind lumme

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks päeva järjest jäi Annemarii Bendi lõppkoht kodusel kontinentaalkarika võistlusel lõpusirge hooleks. Täna oli madin norralanna Marte Leinan Lundiga eriti tige, seejuures lükkas norralanna Bendi vahepeal peaaegu et lumme!

«Ma püüdsin norralanna kinni pärast esimest ringi, sõitsime koos. Minu libisemine oli temast kindlasti parem, aga iga kord kui ma temast mööda läksin, hakkas ta mind blokkima. Enne pikka laskumist üritasin ka temast mööda minna, aga ta surus mind lumme niimoodi, et ma takerdusin. Siinpool takerdusin ka. Päris korralik heitlus oli!»

Bendi tunnistas, et sai igatepidi väga hea kogemuse. «Ei suutnud seda jalga nii ette lükata, kui oleks pidanud. Mõtlesin, et peaks ka jalalükkamist treenima hakkama,» muigas ta.

Kokkuvõttes jäi Bendi oma hooaja esimese võistlusega rahule. Laupäeval oli ta 11., täna 16. «Teised on juba võistelnud, aga nüüd tuleb ise rohkem trenni teha. Kindlasti võinuks kaugemale hüpata ning tahtsin kodupubliku ees näidata, et oskan sõita. Kunagi ei saa rahul olla varem, kui võidad!»

Annemarii Bendi
Annemarii Bendi Foto: Tairo Lutter

Teine eestlanna, enne võistlust põlvevigastusega võidelnud Triinu Hausenberg sai täna 23. koha. 

«Hüpe läks väga nässu. Pärast hüpet ei olnud motivatsiooni enam alles, aga sõbrad toetasid ning ütlesid: «Sportlased peavad oskama ka kaotada!»

Suusarajal teeb põlv valu, kuid hüpetel ei sega. Kui kuu aega tagasi poleks kukkumist olnud, oleksin püüdnud enda ees startinud Sophia Mauruse kinni,» sõnas ta.

Ometi on mõlemal neiul motivatsioon pärast kodust etappi laes. «Kui kahevõistlus saab olümpiaalaks, siis sooviksin sinna jõuda!» kinnitas Hausenberg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles