Taavi Aas: õigeusklike jõule tuleks tähistada riigipühana (16)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Õigeusklike jõule tuleks Eestis tähistada riigipühana, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas täna õigeusu kiriku jõululaupäeva puhul.

«7. jaanuar ehk õigeusu kalendri esimene jõulupüha peaks olema vaba päev ja riiklik püha, sest õigeusklikud soovivad samuti veeta oma pühi tõeliste pühade vääriliselt,» rääkis Aas.  «Õigeusklikud on Eestis suurim religioosne rühm, samuti suurim usklike rühm Tallinnas ning me peaksime austama nende soovi olla sel päeval koos oma peredega.»

Aas osutas, et õigeusk on kõrvuti luterlusega osa Eesti traditsioonidest, sest Tallinna legendaarne linnapea Jaan Poska ja iseseisvusmanifesti autor Konstantin Päts olid mõlemad õigeusklikud.

Aas möönis, et taolisel ettepanekul on ka oma majanduslik aspekt. «Kahtlemata on igal vabal päeval oma mõju majanduskasvule, kuid pühadega kaasneb reeglina teatud tarbimise suurendamine, mis avaldab majandusele omakorda positiivset mõju,» sõnas linnapea.

Aas soovis kõigile õigeusklikele häid jõule ja ütles, et loodab, et juba järgmisel aastal õnnestub seda tähistada vaba päevana.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles