Miljardär lubab Twitteri säutsu jagamise eest pea miljon dollarit

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yusaku Maezawa.
Yusaku Maezawa. Foto: DELETREE/SIPA/SIPA / DELETREE/SIPA/SIPA

Jaapani riideketi Zozo omanik ja miljardär Yusaku Maezawa lubas Twitteris jagada saja suvalise kasutaja vahel laiali peaaegu miljon dollarit, kui nad jagavad tema säutsu.

5. jaanuaril tehtud säutsu on nüüdseks jagatud juba enam kui 4,2 miljonit korda, tehes sellest Twitteri kõigi aegade kõige jagatuima säutsu. Summa, mille Maezawa lubab saja säutsu jaganud kasutaja vahel laiali jagada on 10 miljonit jeeni ehk umbkaudu 925 000 dollarit.

«Loosis osalemiseks pead ainult seda säutsu jagama,» kirjutas mees Twitteris ja tõi oma helde meeleolu põhjuseks veebipoe Zozotown ülimalt eduka jõulumüügi, mille käigus teenis riidekett pühadehooajaga kokku üle 10 miljardi jeeni.

Yusaku Maezawa saavutas kunagi kodumaise tuntuse punkbändi Switch Style trummarina, kuid teenis oma varanduse moemaailma sisenedes. Hetkel on tema varade väärtuseks umbes kolm miljardit dollarit. Oma sissetulekutest kulutab Maezawa suure osa kunsti ostmisele.

Möödunud aastal saavutas Maezawa laiema ülemaailmse tuntuse, kui ta nimetati Elon Muski SpaceXi esimeseks kuuturistiks. Kuureisi hinda pole avaldatud, kuid Muski sõnul on seda palju. Maezawa ütles toona, et võtab endaga reisile ümber Kuu kaasa grupi kunstnike. Reis peaks toimuma millalgi 2023. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles