Kim Jong-un on ilmselt visiidil Hiinas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un lehvitamas oma rongist Dandongi raudteejaamas mullu märstis, kui ta külastas Hiinat.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un lehvitamas oma rongist Dandongi raudteejaamas mullu märstis, kui ta külastas Hiinat. Foto: Reuters TV / Reuters / Scanpix

Hiinasse sisenes täna õhtul erirong Põhja-Koreast, vahendas uudisteagentuur Yonhap, andes alust spekulatsioondeks, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un võib olla teel Pekingisse. 

Rong ületas piiri kell 22.15 kohaliku aja järgi ning peaks Hiina pealinna jõudma homme hommikul, märkis Lõuna-Korea uudisteagentuur informeeritud allikale viidates.

Kümned julgeolekusõidukid ning -töötajad blokeerisid rongi möödumise ajaks teed Hiina piirilinna Dandongi raudteejaama lähistel.

Kimi eelseisvast visiidist kirjutas juba varem Lõuna-Korea ajaleht Hankyoreh, mis teatas anonüümsele allikale viidates, et Kimil on ees neljas tippkohtumine Hiina riigijuhi Xi Jinpingiga.

Mullu käis Kim kolm korda Hiinas Xiga kohtumas, enne kui Põhja-Korea liider pidas maha tippkohtumised USA presidendi Donald Trumpi ja Lõuna-Korea riigipea Moon Jae-iniga.

Kuulduste kohaselt peaks Kim varsti uuesti kohtuma nii Trumpi kui ka Mooniga ning visiiti Hiinasse nähakse ettevalmistusena selleks.

Täna kirjutas Lõuna-Korea ajaleht Munhwa Ilbo, et USA välisministeeriumi ametnikud kohtusid hiljuti mitmel korral Hanois Põhja-Korea ametnikega, et arutada Trumpi ja Kimi järgmist tippkohtumist. Ühtlasi hakkasid levima kuuldused, et kokkusaamine võiks toimuda Vietnamis

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles