Tai tegi kannapöörde ja lubas saudi naisele asüüli

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauditar Rahaf Mohammed al-Qunun (keskel) eile Tai immigratsiooniametnike saatel Bangkoki Suvarnabhumi lennujaama hotelli koridoris.
Sauditar Rahaf Mohammed al-Qunun (keskel) eile Tai immigratsiooniametnike saatel Bangkoki Suvarnabhumi lennujaama hotelli koridoris. Foto: AFP/SCANPIX

Tai immigratsioonipolitsei juht teatas eile ootamatult, et perevägivalla eest põgenenud noort Saudi Araabia naist ei saadeta kodumaale tagasi, nagu varem kavatseti.

18-aastane Rahaf Mohammed al-Qunun põgenes lähedaste juurest Kuveidis puhkusel viibides, sest nad kasutasid tema suhtes füüsilist ja psüühilist vägivalda. Noor naine plaanis algselt reisida Austraaliasse ja paluda seal asüüli, kuid Tai immigratsiooniametnikud koos Saudi Araabia diplomaatidega takistasid vahemaandumisel tema plaane, pidasid ta kinni ning võtsid jõuga ära ta reisidokumendid. Seda teadet kinnitas ka inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch (HRW).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles