Ühendriigid muutsid Süürias taas kurssi (3)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kohtus Jeruusalemmas Ameerika Ühendriikide riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kohtus Jeruusalemmas Ameerika Ühendriikide riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga. Foto: Kobi Gideon/EPA/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide riikliku julgeoleku nõunik John Bolton kinnitas, et Ühendriigid ei vii sõjaväge Süüriast välja enne, kui on tagatud kurdide julgeolek ja äärmusrühmituse ISIS täielik alistamine.

Selleks tahab Washington saada Süüria konflikti osalistelt kinnitust, et Ühendriikide lahkumisele ei järgne sõjategevust kurdide vastu. Alates 2015. aastast on kurdid olnud Ühendriikide liitlased võitluses äärmusrühmitusega ISIS, kuid Türgi on teatanud kavatsusest seoses Ühendriikide vägede lahkumisega Süüria loodeosas piiriüleste operatsioonidega jätkata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles