Saksa paremradikaalide liider on pärast rünnakut teadvusetuna haiglas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) Bremeni haru juht langes tänaval rünnaku ohvriks.
Erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) Bremeni haru juht langes tänaval rünnaku ohvriks. Foto: Peter Hartenfelser / imago/Hartenfelser / Scanpix

Saksamaa paremradikaalse erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) Bremeni haru juht Frank Magnitz on pärast tõenäoliselt poliitiliselt motiveeritud rünnaku ohvriks sattumist teadvusetuna haiglas.

Võimud otsivad kolme meest, kes ründasid ja põhjustasid kehavigastusi AfD Bremeni haru juhile Frank Magnitzile. 

Politsei andmetel ründasid parteijuhti esmaspäeval pärastlõunal Bremeni kesklinnas kolm maskidega meest. Teda löödi puidust esemega vastu pead ja ta kaotas teadvuse. 

Rünnaku peatas seda märganud ehitustööline. 

66-aastane Magnitz toimetati pärast rünnakut haiglasse. 

Erakond AfD postitas sotsiaalmeediasse pildi Magnitzist haiglas ja nimetas rünnakut atentaadiks. 

Politsei tõdes, et arvestades Magnitzi positsiooni, käsitletakse rünnakut poliitiliselt motiveeritud vahejuhtumina. 

Mitmed poliitikud mõistsid rünnaku hukka. Rohelise erakonna endine kaasjuht Cem Özdemir kirjutas Twitteris: «Miski ei õigusta vägivalda, isegi AfD vastu mitte. Kes iganes üritab võidelda viha vastu viha kasutades, laseb lõpuks vihal võita.»

Liidukantsler Angela Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert kirjutas, et jõhker rünnak Magnitzi vastu tuleb hukka mõista ning avaldas lootust, et politsei tabab kurjategijad kiiresti.

AfD poliitikule kehavigastuste tekistamine on üks mitmest viimastel nädalatel erakonna vastu sihitud rünnakutest.

Eelmisel nädalal vahistas politsei kolm meest, keda kahlustati plahvatuse korraldamises Döbelni linnas asuva AfD kontori ees. Eelmisel aastal langesid kuritegevuse ohvriks erakonna kontorid Bornas, Chemnitzis ja Dresdenis.

Erakonda AfD peetakse parempopulistlikuks ja kohati ka paremäärmuslikuks. Partei on pälvinud tähelepanu vastuoluliste seisukohtadega holokausti ja Natsi-Saksamaa suhtes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles