Foto: Eesti 200 vahetas oma provokatiivse reklaami välja (15)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 200 vahetas reklaamid välja.
Eesti 200 vahetas reklaamid välja. Foto: Sander Ilvest

Erakond Eesti 200 liige Igor Taro selgitas sotsiaalmeedias erakonna vastuolulist reklaami Tallinna südalinnas, mis kutsus eestlasi ja venelasi bussipeatuses eraldi alal seisma. Täna vahetati reklaam välja.

«Mina olen kakskeelsest perekonnast ja mu lapsedki kõnelevad mitut keelt. Paljudel tuttavatel ja sugulastel on samamoodi. Vaatasin eile õhtul neid Tallinna trammipeatuse plakateid fotodelt ja tabasin end mõttelt, et taasisesesivunud Eestis pole keegi suutnud paremini selgitada, mida tähendab meie ühiskonnas eri rahvusgruppide eraldatus. See lõi nii klaariks - puust ja sõna otseses mõttes punaseks,» ütles Taro.

«Mõned nimetasid seda koguni vaenuõhtamiseks. Isegi mitmed aastaid eri rahvuste vastandumise peale korduvalt mänginud inimesed võtsid variserlikult sõna. Mis vaen see seal ikka oli - lihtsalt olemasoleva olukorra kirjeldus ühe sümboolse trammipeatuse näitel. Imetleme koos. Pilt pole nähtus. Ta võib olla peegel. Või aken.»

Teisipäeva hommikul vahetati vastuolulised reklaamid välja.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles