HKScan toob osa viineritootmisest Rakverre, vajalik liha imporditakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstuskontsern HKScan.
Lihatööstuskontsern HKScan. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Lihatööstuskontsern HKScan toob tootmiskulude kokkuhoidmiseks osa viineritootmisest esimese kvartali jooksul Soomest Eestisse, mistõttu otsitakse Rakverre ka kümneid töölisi, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal. See aga ei tähenda, et Eestist rohkem liha sisse ostma hakatakse.

Kuigi viinereid tehakse Rakvere tehases üha rohkem, ei ole oodata, et Rakvere lihatööstus hakkaks rohkem Eesti liha sisse ostma. Kontserni strateegia näeb ette, et HK kaubamärgi viinerid valmistatakse Soomes kasvatatud loomade lihast. 

Kümmekond aastat tagasi valminud Rakvere lihatööstuse viineritsehh ei töötanud seni täisvõimsusel. HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul on antud projekti taga kolm peamist põhjust. 

"Me väldime investeeringuid kahte tehasesse - täna on Rakveres võimalik toota ja tootmismahtusid kasvatada, sest meil on modernne tehnoloogia. Teiseks on see, et kahe tootmisüksuse ühendamine toob teatud kuluefektiivsust. Kolmandaks see, et meie know-how ja tootearendus tsentraliseeritakse siia Rakverre, mis ka kontserni mõttes on kuluefektiivne," selgitas ta. 

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Eestis kuulub kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles