Valio Viola sulajuustude sarja lisandub uus murulaugu ja koduaiaürtidega maitse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valio Eesti AS

Alates uuest aastast tuleb Valio turule uue sulajuustuga, mis on värske ja koduselt hõrgu murulaugu-koduaiaürtide mekiga.

Viola sulajuustude sari on Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul eestimaalaste poolt väga soojalt vastu võetud - kiidusõnu on saadud Violade kreemisuse ja heade maitsete kohta ning kuna Võru juustumeistrite oskused on üle Eesti laialt hinnatud, siis lisandub jaanuari alguses sarja veel üks uus maitse.

Uus murulaugu-koduaiaürtidega maitse võitis degusteerimisel ülekaalukalt, olles fookusrühmas osalenud inimeste seas kõrgelt hinnatud tuttavliku maitse poolest. „Murulaugu ja koduaiaürtidega uus sulajuust on mõnusalt tuttav ja pisut kevadine maitsekombinatsioon ning sobib kreemise lisandina hästi suppidesse, kastmetesse ja erinevatesse toitudesse,“ ütles Kalbin.

Valio punases kuues topsides sulajuustud valmivad kodumaisest piimast ja juustudest Võru Juustutööstuse parimate meistrite käe all. Nende ligi 50 aastane juustutootmise kogemus tagab, et igasse topsi jõuavad kvaliteetsed, maitserikkad ja suussulava konsistentsiga sulajuustud. „Sulajuustud on ühtaegu kodused ja rikkalikud ning erinevad maitsed ja kreemine tekstuur teevad neist köögis maitseka lisandi mitmetele roogadele,” sõnas Kalbin.  

Valio Viola sulajuustude sari pakub lisaks uuele murulaugu ja koduaiaürtide mekile väga mitmekülgseid maitseid. Saadaval on nii klassikalise, suitsukana, suitsuvorsti ja kukeseene-ürdimaitselised sulatatud juustud kui ka mahlase punase paprika ja tummise Forte juustuga sulajuustud.

„Meie meisterlikud toidublogijad on loonud mõnusad retseptid, milles on Viola erinevate maitsetega sulajuustud aukohal, nii igapäevamenüüsse kui ka eriliseks puhuks pidulauale. Valio retseptivaramust leiavad soolase austajad siidiseid suppe, kreemjaid pastaroogi ja juustuseid pirukaid ning ka magusasõbrad tõelisi hõrgutisi, nagu sulajuustukreemiga šokolaadikoogi ja värskendava juustu-jogurtikreemi,“ rääkis Kalbin.

Toidublogija Kristian Neemela jagab lihtsalt ja kiirelt valmiva tomatipiruka retsepti, milles kohtuvad mahlane tomat, värske murulauk ja mõnusalt kreemine ning maitseküllane Valio uus sulajuust murulaugu ja koduaiaürtidega.   
 

Vaja läheb:

Põhi

300 g lehttaigent

Täidis

400 g Valio Viola murulaugu ja koduaiaürtide maitsega sulajuustu

400 ml Alma 35% vahukoort

3 muna

100 g Alma täispiima

juustu                                                                                                                     

10 lehte basiilikut

Meresoola

Musta pipart

Kate

Tomateid

Oliiviõli

Meresoola

Musta pipart

Murulauku

Rulli lehttaigen lahti, aseta õlitatud 30x30 cm suurusesse ahjuvormi ning kuumuta ahi 200 kraadini.

Täidiseks sega blenderis kokku kõik koostisained ja maitsesta soola ning pipraga.
          
Vala segu ahjuvormi. Viiluta täidise peale tomatid, maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga ning puista peale murulauku.

Küpseta pirukat ahjus umbes 40 minutit. Kui ääred hakkavad üle küpsema, alanda kuumust.

Testi puust tikuga piruka keskmist osa – kui tikk tuleb puhtana välja, siis on pirukas valmis.

Lase veidi jahtuda ja naudi!

Copy
Tagasi üles