Külavanemaid oodatakse foorumile

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaa- ja konverentsihotell Strand.
Spaa- ja konverentsihotell Strand. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti Külaliikumine Kodukant ootab kõiki külavanemaid ja külade eestvedajaid osalema Kodukandi II üle-eestilisel külavanemate foorumil „ Külavanem- maaelu kujundaja?“, mis toimub 26. jaanuaril Strand hotelli konverentsikeskuses Pärnus.

“Otsime üheskoos lahendusi ja teeme ettepanekuid külavanema rolli tugevdamiseks maaelu oluliste probleemide lahendamisel. Laiendame külavanemate valdkonda Kodukandi huvikaitses, anname hoogu külavanemate omavahelisele suhtlemisele ning kogume külavanematelt sisendit külaliikumise strateegia uuendamise tarvis,” seisab kutsel.

Foorumil esineb näiteks Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk, kes annab ülevaate liikumise tegevustest külavanemate huvide esindamisel.

Sellest, milline regionaalpoliitika toetaks maale elama minemist, kõneleb Pärnu Kolledzi direktor Garri Raagmaa.

Haljala Vallavolikogu esimees Vello Väinsalu teemaks on osalusdemokraatia põhimõtteid kohaliku omavalituse tsuste kujundamises ja elluviimises.

Paneeli “Kogukondade parktikad ja edulood – 100 sammu kogukondade elus” jagavad kuulajatega oma kogemusi Kristjan Altroff (Käsmu külavanem) Ahti Bleive (Taevaskoja külavanem ja MTÜ Põlvamaa Liikumine Kodukant juhatuse esimees), Ants Kuningas ( Kuusiku külavanem ja Eesti Külaliikumise Kodukant külavanemate juhtrühma liige)

Pärastlõunal toimub mõttekoda „Kuidas külavanem saab kaasa aidata maaelu väljakutsete

Registreerimine on avatud 23. jaanuari südaööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles