Ornitoloogid: kevadine hanejaht ei lahenda põllumeeste probleeme (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haned.
Haned. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Keskkonnaministeerium avaldas aasta lõpus, et toetab rändel olevate hanede küttimistpõllumeestele tekitatud kahjustuste vältimiseks. Eesti Ornitoloogiaühingu linnukaitsekomisjon leiab jätkuvalt, et hanede küttimine kevadrändel on ebaeetiline ega lahenda probleemi, kirjutab Eesti Jahimeeste Seltsi koduleht.

„Kevadine lindude laskmine ei vii meid lahendustele lähemale. Endiselt puuduvad teadusuuringud, mis näitaksid, et jahtimine on tõhusam põllukultuuride kaitsmise viis kui lindude põllult peletamine leebemate vahenditega,” sõnas ornitoloogiaühingu linnukaitse programmijuht Veljo Volke. 

Ornitoloogiaühingu arvates on põllumeestele tekitatud kahjude vähendamiseks vajalik linnujahi piiramine märgaladel, kaitstavatel aladel ja nende naabruses, samuti rannaniitude tõhusam hooldus ja rändel olevatele lindudele söödapõldude rajamine.

Loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles