USA mõistis Trump Toweri kohtumisel osalenud Vene advokaadi süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene advokaat Natalia Vesselnitskaja.
Vene advokaat Natalia Vesselnitskaja. Foto: JURI MARTJANOV / AFP / SCANPIX

New Yorgi prokurörid mõistsid 2016. aastal Donald Trumpi meeskonnaga kohtunud Vene advokaadi Natalia Vesselnitskaja süüdi asitõendite võltsimises.

USA prokurörid teatasid täna, et 2016. aasta juunis Trumpi kampaania tippametnikega New Yorgi Trump Toweris kohtunud Vesselnitskaja osas on langetatud süüdimõistev otsus.

Natalya Vesselnitskajale esitati süüdistus tõendite võltsimises eraldiseisvas 2013. aastast pärinevas rahapesukaasuses, milles USA süüdistab Vene firmat Prevezon Holdings. 

Väidetavalt on firma seotud 230 miljoni dollari suuruse maksupettuse skeemiga Moskvas. 

Vesselnitskaja on nüüd Ühendriikides tagaotsitav isik USA uurijate teadliku eksitamise tõttu, ütles USA sisejulgeolekuministeeriumi uurija Angel Menendez. 

Oma isa valimiskampaanias osalenud Donald Trump juunior on põhjendanud kohtumist Vesselnitskajaga lootusega saada 2016. aasta presidendivalimistel demokraatide kandidaadina USA riigipeaks pürginud Hillary Clintonit kahjustavat teavet.

Juulis 2017 ütles Trump noorem, et kokkusaamisel Vesselnitskajaga oli juttu peamiselt Vene laste adopteerimisest, kuid tunnistas hiljem, et nõustus temaga kohtuma lootuses saada Clintonit kahjustavat teavet. Sellest ei olevat aga tema sõnul midagi välja tulnud.

USA luureteenistused kahtlustavad, et Vesselnitskajal on sidemed Kremliga. 

Vene laste adopteerimine on seotud USA Vene-vastaste sanktsioonidega, sest Moskva keelas Ühendriikide kodanikel Vene laste adopteerimise pärast seda, kui Kongress võttis vastu niinimetatud Magnitski seaduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles