Prantsusmaa võrdsustab kollavestid jalgpallihuligaanidega (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked kollavestide ja politseinike vahel toimusid läinud nädalavahetusel Pariisis eelkõige kaldapealsel.
Kokkupõrked kollavestide ja politseinike vahel toimusid läinud nädalavahetusel Pariisis eelkõige kaldapealsel. Foto: Yann Bohac/SIPA/Scanpix

Hoolimata Prantsuse võimude järeleandmistest pole nn kollavestide meeleavaldused vaibunud, mistõttu tundub valitsusel olevat juba paar kuud kestnud korralagedustest lõplikult kõrini ning kavas on keelata osavõtt omavolilistest protestiaktsioonidest.

«Valitsus toetab uut seadust, mis karistab neid, kes ei austa nõuet registreerida [meeleavaldus], neid, kes võtavad osa registreerimata meeleavaldustest, ja neid, kes saabuvad meeleavaldustele nägu katvas maskis,» teatas Prantsuse peaminister Édouard Philippe üleeile õhtul pärast järjekordset proteste täis nädalavahetust.

«Peame tagama Prantsusmaal õiguse meelt avaldada ja peame karistama neid, kes seadust rikuvad,» lisas ta telekanalis TF1 tehtud avalduses.

Lisaks on valitsusjuhi sõnul plaanis keelata võimudele juba varasemate rikkumiste tõttu teada inimeste osalemine meeleavaldustel – piirangu eeskujuks on jalgpallihuligaanidele kehtivad reeglid, mille kohaselt pahategijat staadionile enam ei lubata. «See abinõu töötas hästi,» kiitis Philippe staadionikeeldu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles