Prantsuse tuntumad meeleavaldajad kaotasid Facebookis kontod (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollavestid 6. jaanuaril Pariisis.
Kollavestid 6. jaanuaril Pariisis. Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

USA suhtlusvõrgustik Facebook võttis maha Prantsusmaal tegutsevate meeleavaldajate ehk nõndanimetatud kollavestide tuntumate esindajate kontod, teatas teisipäeval väljaanne Guardian.

Facebook liigitas Guardiani andmetel nende seisukohad vihakõneks.

Sotsiaalmeediahiid teatas, et ei salli Facebookis vihakõnet, mis loob õhkkonna hirmutamisele ja mis võib provotseerida vägivallale päriselus.

Prantsuse peaminister Edouard Philippe teatas esmaspäeval plaanidest rakendada meetmeid sanktsioneerimata meeleavalduste vastu.

Philippe ütles, et valitsus toetab seadusandlust, "mis karistab neid, kes osalevad sanktsioneerimata meeleavaldustel".

Prantsusmaal on seitse nädalat toimunud valitsusvastased meeleavaldused, mida on tihti varjutanud vägivald.

Protestid vallandas novembris valitsuse otsus tõsta kütuseaktsiisi ning kehtestada vanematele autodele karmimad heitmekontrollid. Meeleavaldused kasvasid kiiresti üle liikumiseks elukalliduse, valitsuse poliitika ja president Emmanuel Macroni juhtimisstiili vastu.

Meeleavalduste hoog on vaibunud pärast seda, kui Macron lubas 10. detsembril telepöördumises rahvale, et valitsus tõstab alates jaanuarist miinimumpalka 100 euro võrra, tühistab maksutõusu pensionäridele, kaotab tulumaksu ületunnitööle ning kutsub ettevõtteid, kes saavad seda endale lubada, pakkuma töötajatele ühekordset maksuvaba aastalõpu palgalisa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles