Diplomaatilistesse esindustesse Austraalias saadeti kahtlasi pakke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melbourne`i päästetöötajad potentsiaalselt ohtlikku materjali käsitlemas.
Melbourne`i päästetöötajad potentsiaalselt ohtlikku materjali käsitlemas. Foto: James Ross / AP / SCanpix

Austraalia politsei uurib kahtlaste pakkide saatmist välissaatkondadesse ja konsulaatidesse Melbourne'is ja Canberras, teatasid täna politsei- ja saatkondade allikad.

Pakid, mida endiselt uuritakse, kuid mis arvatakse olevat ohutud, olid saadetud hoonetesse pealinnas ning mitmel aadressil riigi lõunaosas asuvas Melbourne'is, kinnitas politsei.

«Pakke uurivad asjakohased päästeteenistused,» on öeldud Austraalia föderaalpolitsei avalduses. Sihtmärkide seas oli ka Briti konsulaat Melbourne'is. 

«Me suhtleme selle olukorra osas tihedalt Austraalia föderaalpolitsei ja kohalike võimudega,» ütles Briti esinduse pressiesindaja, lisades, et personalile ohtu ei ole. 

USA konsulaat samas linnas teatas samuti kahtlase paki laekumisest. Kõneisiku sõnul tegeldakse sellega koordineeritult Melbourne'i tuletõrjeteenistuse ja Austraalia föderaalpolitseiga, kes vahejuhtumit uurib.

Valitsuse kriisireageerimisamet Vic Emergency teatas täna kahtlase materjali leidmisest mitmel pool linnas, sealhulgas Hispaania, Jaapani, Egiptuse, India ja Pakistani konsulaatides. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles