USA demokraadid nõuavad selgitust Deripaska sanktsioonide leevendamise kohta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene alumiiniumitööstur Oleg Deripaska.
Vene alumiiniumitööstur Oleg Deripaska. Foto: Ruben Sprich / Reuters / Scanpix

Seitse Ameerika Ühendriikide esindajatekoja demokraati esitasid päringu rahandusministeeriumile Vene oligarh Oleg Deripaskale määratud sanktsioonide leevendamise kohta.

Demokraadid saatsid rahandusminister Steve Mnuchinile kirja, milles soovisid teada tagamaid Vene alumiiniumitöösturile määratud sanktsioonide leevendamise kohta.

Detsembris teatas Mnuchin, et USA kaotab Vene alumiiniumihiiule Rusal ja veel kahele Deripaskaga seotud ettevõttele määratud sanktsioonid.

Mnuchini sõnul jääb Deripaska Kremliga seotud oligarhide musta nimekirja, kuid ettevõtted on teinud tõsiseid samme Deripaskaga sidemete lõdvendamise osas ja on tema kontrolli märkimisväärselt vähendanud.

Demokraadid märkisid Mnuchinile saadetud kirjas, et kokkulepe paistab lubavat Deripaskal säilitada märkimisväärne osalus ühes ettevõtetest.

«Venemaa valimistesse sekkumise ja muude pahatahtlike tegevuste osas algatatud Ühendriikide seaduslikke vastuseid haldavate komiteede esimeestena on meil mitmeid muresid kokkuleppe osas, mille Ühendriigid on Deripaskaga saavutanud,» kirjutasid demokraadid.

Kirjas kutsuti Mnuchinit üles viivitama sanktsioonide tühistamisega kuniks rahandusminister on täielikult teavitanud Kongressi saavutatud kokkulepetest ja mõjust, mida see avaldaks USA pingutustele Venemaa kahjulik tegevus lõpetada.

Mnuchinile anti vastamiseks aega 11. jaanuarini. Rahandusministeerium teatas, et kavatseb teema kohta briifingu anda ja teeb seda niipea kui võimalik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles