FOTO: Süüria sõjapõgenikud elavad meetrise lumevaiba all telkides (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paks lumikate Arsali põgenikelinnakus.
Paks lumikate Arsali põgenikelinnakus. Foto: twitter.com

Liibanonis on vihma- ja lumesadu tekitanud purustusi mitmes mitteametlikus asulas, kus elavad Süüria põgenikud. Tuhanded inimesed vajavad erakorralist abi, teatasid humanitaarabitöötajad eile. 

Kõige suuremas hädas põgenikud elavad Põhja-Liibanonis Arsali mägipiirkonnas, kus onnide ja telkide katused on lume raskuse all sisse vajunud. 

Lumetorm tabas piirkonda esmaspäeval ning alla on sadanud juba üle meetri jagu lund, sõnas üks põgenikest, kelle sõnul kannatavad nad ka tõsise toidupuuduse käes.

Liibanoni on viimastel päevadel tabanud nii lumesadu kui ka torm Norma. Tihe vihmasadu on toonud mitmes riigi piirkonnas kaasa üleujutused.

Liibanonis elab umbes 1,5 miljonit süürlasest põgenikku, paljud neist mitteametlikes asulates, kus puudub sisuliselt igasugune taristu.

Üleujutatud põgenikelaager Liibanonis Tripoli lähedal.
Üleujutatud põgenikelaager Liibanonis Tripoli lähedal. Foto: / imago/Xinhua

ÜRO pagulasamet (UNHCR) teatas, et on võtnud kasutusele erakorralised meetmed varjupaigata põgenike aitamiseks.

Üleujutatud telklinnak Bar Eliase lähedal Bekaa orus.
Üleujutatud telklinnak Bar Eliase lähedal Bekaa orus. Foto: STAFF / REUTERS

«Üle terve Liibanoni on vähemalt 66 mitteametlikku asulat kannatanud ränkade üleujutuste tõttu, nendest 15 on täiesti üleujutatud või kokku varisenud,» ütles UNHCR-i pressiesindaja Lisa Abou Khaled.

«Umbes 300 inimest on toimetatud mujale põhjas ning Bekaa regioonis,» ütles ta AFP-le. Pagulasamet toimetab abivajajatele telke, tekke, madratseid ja meditsiinitarbeid. 

«UNHCR ja selle partnerid peavad tõenäoliseks, et umbes 850 mitteametlikku asulat, kus elab 50 000 põgenikku, on tulvade tõttu ohus,» lisas Abou Khaled. 

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles