Vaktsineerimisvastased lõid Elurikkuse Erakonda kiilu (8)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse juhataja Anzori Barkalaja lõi kaasa Elurikkuse Erakonna asutamises, kuid lahkus selle liikmeskonnast.
Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse juhataja Anzori Barkalaja lõi kaasa Elurikkuse Erakonna asutamises, kuid lahkus selle liikmeskonnast. Foto: Elmo Riig

Otsedemokraatia ideed viljelev Elurikkuse Erakond kaotas juba eos ühe oma algatajaliikme, sest erakond hindab arvamuste paljusust rohkem kui teaduspõhisust.

Elurikkuse Erakond eesotsas Artur Talvikuga on avalikult kuulutanud, et nende visioon on otsedemokraatia – rohkem otsustamist tuleb anda rahva kätte. Ka erakonna sees püütakse hoida kõigiga arvestavat printsiipi. «Kui meil tekivad eriarvamused, siis me hääletame,» ütles Talvik.

Kõigi arvamuste võrdselt väärtustamisest tekkinud konflikt plahvatas Elurikkuse Erakonna kampaaniaavapauguga samal päeval 3. jaanuaril, kui erakonnale lõi käega selle üks algatajaliige Anzori Barkalaja.

Doktorikraadiga Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia endine direktor ja nüüdne ülikooli haridusuuenduskeskuse juhataja Barkalaja soovis, et erakond ei aktsepteeriks teadusega vastuolus olevaid arusaamu ja viskaks välja liikme, kes populariseerib vaktsineerimisvastasust. Juhtkond seda vajalikuks ei pidanud, erakonnast otsustas lahkuda hoopis Barkalaja. «Seal on üks väike sekt. Asi on teaduses ja ebateaduses,» ütles ta ise.

Barkalaja kauaaegne võitluskaaslane Tartu ülikooli professor Rainer Kuuba tõdes, et tekkis väärtuskonflikt, millel on mitu erinevat tahku. Üheks neist teaduse ja ebateaduse küsimus.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles