Lugupeetud arst võltsis retsepte ning vahendas narkootilisi ja psühhotroopseid aineid (5)

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete vahendamises süüdi mõistetud ortopeed Georgi Peterson ei pidanud paljuks istungi vaheajal koos kaitsja vandeadvokaat Mare Lauriga fotograafidele poseerida.
Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete vahendamises süüdi mõistetud ortopeed Georgi Peterson ei pidanud paljuks istungi vaheajal koos kaitsja vandeadvokaat Mare Lauriga fotograafidele poseerida. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohus tunnistas tänasel istungil 66-aastase arsti Georgi Petersoni kokkuleppemenetluses süüdi narkootiliste ja psühhotroopsete ainete käitlemises, dokumentide võltsimises, ebaseaduslikus lõhkeaine valdamises, lõhkeseadeldise oluliste osade omandamises ja hoidmises ning tulirelvade, laskemoona ja tulirelva helisummuti käitlemises.

Kohus mõistis Petersonile karistuseks viie aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest kohe tuleb tal ära kanda neli kuud. Karistusaja algust arvestatakse möödunud aasta 26. septembrist. Ülejäänud vangistus tuleb tal kanda tingimisi viieaastase katseajaga, mil ta peab täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles