Washington Post käivitab araabiakeelse arvamuskülje

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washington Post
Washington Post Foto: SAUL LOEB/AFP

Ajaleht Washington Post teatas neljapäeval kavatsusest käivitada araabiakeelne arvamuslugude ja juhtkirjade lehekülg.

See samm laiendab «Posti ajakirjanduse kättesaadavust lugejatele üle maailma» ning sisaldab «araabiakeelsele publikule huvipakkuvaid kommentaare», märkis Post. 

Leheküljel hakatakse avaldama arvamuslugusid autoritelt erinevaist maailma paigust, mõned neist ka Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast, lisati teates. 

«See lehekülg lihtsustab rohkematele lugejatele juurdepääsu vabale ja sõltumatule hinnangule neid enim mõjutavate kultuuri- ja poliitikateemade kohta,» lausus lehe arvamuskülje toimetaja Fred Hiatt.

«Selle tähtsus on üha silmnähtavam pärast meie oma kolleegi Jamal Kashoggi tapmist, kes nägi väga selgelt vajadust seesuguse foorumi järele,» lisas Hiatt.

Posti sageli kirjutanud Saudi ajakirjanik Khashoggi tapeti ja tema surnukeha tükeldati 2. oktoobril Saudi Araabia Istanbuli konsulaadis.

Türgi ametiisikud on süüdistanud seotuses tapmisega Saudi kroonprintsi Mohammed bin Salmanit. Saudi võimud on selle väite tagasi lükanud ja esitanud seoses Khashoggi mõrvaga süüdistuse 11 inimesele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles