Kanada ootab miljonit uut elanikku (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lipp.
Kanada lipp. Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL / PA Images/Scanpix

Kanada parlament teatas, et plaanib järgmise kolme aasta jooksul riiki lubada enam kui miljon uut alalist elanikku, vahendab CNN.

Uued elanikud moodustaksid igal aastal ligi ühe protsendi Kanada populatsioonist. 2017. aastal anti alaline elamisluba enam kui 286 000 elanikule ja ennustatakse, et sel aastal tõuseb nende arv 350 000-le.

2020. aastal on uute elanike arv oodatavasti 360 000 ning 2021. aastal 370 000.

«Suuresti tänu immigrantidele, keda oleme läbi oma ajaloo vastu võtnud, on Kanada arenenud riigiks, mida saame täna nautida,» ütles Kanada immigratsiooniminister Ahmed Hussen.

Hussen, kes on immigrant Somaaliast, ütles, et immigrantide sissevool aitab võidelda riigi vananeva populatsiooni ja langeva sündimuse tasemega ning suurendab tööealiste arvu.

Kanada avatud uste poliitika saabub ajal, mil paljud teised lääneriigid võtavad vastu aina piiravamaid immigratsioonipoliitikaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles