Porošenko: Ukraina sõjavägi vastab NATO standardile tuleval aastal (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina reservväelane õppusel.
Ukraina reservväelane õppusel. Foto: Tarasov / ZUMAPRESS.com/Scanpix

kraina sõjavägi suudab täielikult NATO standardite alusel tegutseda 2020. aastal, ütles Ukraina president Petro Porošenko.

«2020. aastal on Ukraina relvajõud korraldatud ja suudavad tegutseda täielikult NATO standardite ja riigi julgeoleku seaduse alusel,» märkis Porošenko kohtumisel Rivne oblasti Zdolbunivi linna elanikega, edastas presidendi pressiteenistus.

Ta rõhutas, et Ukraina taaslõi oma relvajõud nelja aastaga ja täna on need sajad tuhanded sõjamehed korralikult kombel ettevalmistatud, hästi relvastatud ja varustatud.

«Ukraina sõjavägi suudab väärikalt vaenlasele vastu seista ja suurendab oma jõudu - eelarves on riigi kaitsele ja julgeolekule eraldatud rohkem kui 5 protsenti SKPst,» lisas president.

«Osa ressurssi investeerime kaitsetööstusesse, taastame konstrueerimisbüroode tegevust, loome uusi töökohti relvatööstuses. Ukraina vägi saab iga kuu kümneid ja sadu uusi ja moderniseeritud relvi ja sõjatehnikat, sealhulgas lennukeid ja rakette,» rõhutas Porošenko.  

President oli veendunud, et Ukraina tee ELi ja NATOsse aitab tagada Ukraina piiri julgeoleku ja iseseisvuse. «Meie tee on rahu poole, kuid mitte alistumistingimustel, mida pakub meile Vene viies kolonn, vaid Ukraina rahvuslike huvide alusel.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles