Indias leiti moondatud ja happega üle valatud tüdruku laip, politsei kahtlustab autapmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseipatrull.
India politseipatrull. Foto: DIBYANGSHU SARKAR / AFP/Scanpix

Ida-Indias leiti teismelise tüdruku moondatud laip ja kohalik politsei kahtlustab pere väidetest hoolimata, et tegu oli autapmisega, vahendab Guardian.

India Bihari osariiki vapustas läinud pühapäeval uudis 16-aastase tüdruku moondatud laibast. Tema elutult kehalt olid lõigatud rinnad ja pead oli söövitatud happes. Tüdruku pere väidab, et teda oli ka vägistatud.

Julm tapmine leidis aset India ühes vaeseimas piirkonnas ja seda võrreldakse 2012. aastal riigi pealinnas New Dehlis aset leidnud tudengi grupivägistamise ja mõrvaga, sest on uut kriitikat tõmmanud naistevastasele vägivallale Indias.

Pilte Gaya linnast avastatud teismelise laibast jagati laialdaselt sotsiaalmeedias ning teost šokeeritud kohalikud korraldasid tema mälestamiseks meeleavaldusi ja süütasid küünlaid.

Politsei pole aga kindel, kas tüdruk pere versioon temaga juhtunust peab paika ja kahtlustab, et teismeline võis leida oma lõpu just lähedaste käe läbi. Tüdruku pere väidab, et ta vägistati ja mõrvati ning politsei ei reageerinud piisavalt kiiresti kui nad lapse 28. detsembril kadunuks kuulutasid.

Ametivõimud aga teatasid eile, et nende hinnangul vastutab tüdruku tapmise eest pere ja kadunuks kuulutati ta politseile esitatud raporti järgi alles 4. jaanuaril, nädal pärast tema kadumist ja kaks päeva enne tema laiba leidmist umbes 700 meetri kauguselt pere elukohast.

«See on autapmisjuhtum,» ütles Gaya politseiülem Rajiv Kumar Mishra. «Tüdruk põgenes kellegagi 28. detsembril oma kodust Patwa Panchayatis, kuid naasis kolm päeva hiljem. See vihastas tema vanemaid, kes kavandasid koos lihunikust tuttavaga tema külmaverelise mõrva.»

Politseiülema sõnul välistas lahang vägistamise. Lisaks ütles tüdruku õde politseile, et nägi ohvrit 31. detsembril koos lihunikuga.

«Pärast laiba leidmist kutsusime vanemad mitu korda politseijaoskonda ja palusime nende tunnistust, kuid neil oli alati mõni vabandus, miks mitte kohale ilmuda,» ütles Mishra ja märkis, et juba see tekitas kahtlust. «Samal ajal tõime ülekuulamisele lihuniku, kes juhtunut kirjeldas.»

Mishra lisas, et kodust põgenemist karistatakse piirkonnas karmilt ja kohalikud heidavad kõik, kes kogukonna ja pere heakskiiduta abielluvad, endi seast välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles