Streik Frankfurdi lennujaamas ähvardab põhjustada kaose (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Saksamaa suurimas lennujaamas ähvardab rikkuda tuhandete inimeste reisiplaanid.
Streik Saksamaa suurimas lennujaamas ähvardab rikkuda tuhandete inimeste reisiplaanid. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS / SCANPIX

Saksa lennureisijad on teisipäeval silmitsi häirega lennuliikluses, sest Frankfurdi lennujaama julgestustöötajad korraldavad sel päeval paremate palgatingimuste nõudmiseks streigi.

Saksa ametiühing Verdi teatas täna, et streik algab teisipäeval kohaliku aja järgi kell kaks öösel (Eesti aeg 3) ja lõppeb kell kaheksa õhtul. 

Tegu on julgestustöötajate ja tööandjate palgavaidluse järjekordse eskalatsiooniga. Sel nädalal tühistati Berliini, Köln-Bonni, Düsseldorfi ja Stuttgardi lennujaamade streigi tõttu üle 800 lennu, mis mõjutas üle 100 000 reisija.

Teisipäevase streigi ulatus ei ole veel selge, kuid lennujaama operaator Fraport hoiatas, et sellel on tohutu mõju kümnetele tuhandetele reisijatele, kuna tegemist on riigi suurima lennujaamaga.

Fraport ärgitas reisijaid streigi ajaks lennujaama mitte tulema ning palus reisijatel lennufirmade või reisikorraldajate käest rohkem teavet küsida.

Verdi tõdes, et teisipäevase hoiatusstreigiga võib liituda veel lennujaamu.

Umbes 23 000 lennujaamade julgestustöötajat esindav Verdi nõuab palkade tõstmist 20 euroni tunnis.

Töötajate palkades on praegu olulisi erinevusi. Mõnes Ida-Saksamaa lennujaamas teenivad nad 14 eurot tunnis, samas kui pealinnas ja Lääne-Saksamaal on tunnipalk veidi üle 17 euro.

Tööandjate liit BDLS pakub palgatõusuks aga kaks kuni 6,4 protsenti.

Palgakõneluste järgmine läbirääkimisvoor leiab aset 23. jaanuaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles