Ametnikud: meeleavaldused heidutavad turiste Pariisi külastamast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivaldseks kiskunud kollavestide protestid Pariisis.
Vägivaldseks kiskunud kollavestide protestid Pariisis. Foto: ERIC DESSONS/JDD/SIPA / Scanpix

Nädalaid kestnud kollavestide meeleavaldused heidutavad turiste Pariisi külastamast, ütlesid Prantsuse ametnikud reedel.

Prantsuse turismiamet Atout France'i juht Christian Mantei ütles, et detsembris, mil Pariisi tänavel korraldati iganädalasi suuri ja tihti vägivaldseid meeleavaldusi, langes Pariisi lennujaamades rahvusvaheliste reisijate arv viis kuni kümme protsenti.

Aasta esimeses kvartalis on mullusega võrreldes Pariisi lennubroneeringute arv langenud 6,8 protsenti, sõnas Mantei.

Reedel korraldasid Mantei ja turismiminister Jean-Baptiste Lemoyne protestide mõju turismisektorile hindamiseks videokonverentsi Prantsuse suursaadikutega üle maailma.

«Olukord erineb riigiti: Aasias on inimesed eriti mures ja neid tuleb rahustada,» ütles Lemoyne.

«Eurooplastelt, kes moodustavad suurima osa välisturistidest, on aga tulnud positiivseid signaale,» lisas minister.

Lemoyne ütles, et kohtus sel nädalal Prantsuse turismisektori esindajatega, nende seas Eiffeli torni ja Galeries Lafayette'i luksuskaubamaja ametnikega.

«Reserveeringud ja saabumised kukkusid detsembris, sealhulgas jõulude ja aastavahetuse ajal,» märkis turismiminister.

«Varem 2018. aastal läks Prantsusmaal üpriski hästi ja me loodame, et see kujuneb umbes 90 miljoni välisturistiga rekordaastaks,» lisas ta.

Prantsuse valitsus otsib tema sõnul viise, kuidas välismaalastele kinnitada, et Pariisis on olukord hoolimata novembris alanud iganädalastest meeleavaldustest endiselt normaalne.

Minister Lemoyne märkis ka, et Prantsusmaa tuli toime pärast 2015. aasta Pariisi terrorirünnakuid ja, et «kirg näha Prantsusmaad on endiselt olemas».

Kollavestide meeleavaldused algasid Prantsusmaal 17. novembril ja ehkki praeguseks on protestiaktsioonides osalejate arv tipphetkega võrreldes mitu korda langenud, on kollavestid lubanud laupäeval uuesti tänavatele tulla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles