USA presidendi sõnul eriolukorda koheselt välja ei kuulutata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Brendan Smialowski / AFP/Scanpix

USA president Donald Trump välistas eriolukorra kohese väljakuulutamise.

«Oleks lihtne lahendus minu jaoks kuulutada välja riiklik eriolukord, kuid ma ei kavatse sellega kiirustada ja koheselt midagi ei toimu,» ütles Trump ajakirjanikele.

Ajaleht Washington Post kirjutas neljapäeval, et Valge Maja on alustanud ettevalmistusi eriolukorra väljakuulutamiseks riigis.

USA valitsuse ajutine tööseisak on kujunemas läbi ajaloo kõige pikemaks. Kõige pikem oli see Bill Clintoni ametiajal ja siis kestis see 21 päeva. Washington Posti andmetel sündis rekord, kui esindajatekoda läks nädalalõpuks puhkama.

Tööseisak sai alguse USA-Mehhiko piiritara vaidlusest. President Donald Trump soovib kongressilt tara ehitamiseks 5,7 miljardit dollarit, aga kongressi demokraadid ja ka paljud vabariiklased ei taha seda anda. Vaidluse tõttu jäi kongressis seisma kogu föderaaltasandi eelarveprotsess, mistõttu ei saanud mittehädavajalikud riigiametid uut rahastust ja pidid uksed sulgema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles