Postimees TV: Dakari kurnava katse võitis Loeb, kolleegi abistanud tsiklimehele anti esikoht

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dakari maratonrallil võitis viienda katse Peugeot' eratiimi autol sõitev üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb. Üldliidrina jätkab Toyotal kihutav Nasser Al-Attiyah, kes kasvatas edu Stephane Peterhanseli ees.

Loeb lõpetas sõitjad Tacnast Arequipasse viinud 519 km pikkuse katse napilt vähem kui viie tunniga ja sai kirja tänavuse ralli teise katsevõidu. Liider Al-Attiyah andis aga ralli pikimal katsel prantslasele ära vaid kümmekond minutit. Seega lahutab Loebi esikohast ikka veel 40 minutit.

Kolmandat Dakari esikohta jahtiva Al-Attiyahi suurim konkurent Peterhansel juhtis katse alguses ja liikus edaspidi Al-Attiyahiga samas tempos, ent kaotas viimasel rajalõigul aega ja lõpetas Katari mehest pea veerand tundi hiljem. Nii kärises kahe parema vahe üldarvestuses juba 25 minutile.

Aega kaotasid ka Mini sõitjad Nani Roma ja Jakub Przygonski, kes jäävad liidrist maha nüüd vastavalt 34 ja 38 minutiga. Kõik lootused kõrgele kohale minetas aga Yazeed Al Rajhi, kes loovutas viienda katsega Al-Attiyahile üle kahe tunni. Ühe tunni sisse mahuvad nüüd üldarvestuse viis esimest meest, esiviisiku lõpetab katsevõitja Loeb.

Tsiklitel võitis katse Sam Sunderland KTMil, üldliider Ricky Brabec lõpetas alles 11. kohaga. Nii kerkis Sunderland Hondal sõitvast ameeriklasest tihedas konkurentsis vaid 59 sekundi kaugusele, kolmandal kohal olev Pablo Quantanilla Husqvarnal kaotab Brabecile 2 minutit ja 52 sekundit.

Seejuures tõsteti Sunderland katse võitjaks tagantjärgi kohtunike otsusega, kui talle hüvitati kümmekond minutit, mille ta kaotas kukkunud konkurenti Pablo Goncalvest abistades. Sunderland ootas Goncalvese juures, kuni kohale jõudis kiirabibrigaad, jätkates alles seejärel sõitu.

Ralli jätkub pühapäeval, täna on Arequipas Dakari ainus puhkepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles