Kongressisaadik Gabbard teatas USA presidendiks pürgimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraadist USA Kongressi saadik Tulsi Gabbard väljendas soovi kandideerida järgmiseks Ühendriikide presidendiks.
Demokraadist USA Kongressi saadik Tulsi Gabbard väljendas soovi kandideerida järgmiseks Ühendriikide presidendiks. Foto: MIKE SEGAR / Reuters / Scanpix

Demokraatide kongressisaadik, Hawaiilt valitud Tulsi Gabbard teatas, et kandideerib 2020. aastal Ameerika Ühendriikide presidendiks.

«Ma olen otsustanud kandideerida ja teen ametliku teadaande nädala jooksul,» ütles Gabbard täna CNNi eetrisse minevas intervjuus.

37-aastane Gabbard on Iraagi sõja veteran ja esimene hindu, kes valitud USA Kongressi. Ta lubas, et tema kampaania põhiteemaks saavad sõja ja rahu küsimused.

2016. aastal paistis Gabbard silma oma otsusega astuda tagasi demokraatide rahvuskomitee juhtkonnast, kuna partei seadis piirangu toonaste presidendikandidaatide Hillary Clintoni ja Bernie Sandersi debattide arvule. Analüütikute hinnangul soosis väiksem hulk debatte Clintonit.

Gabbard oli üks väheseid kongresmene, kes toetas avalikult Sandersit.

2017. aastal langes Gabbard kriitika alla, kui kohtus reisil Süüriasse saladuskatte all riigi diktaatori Bashar al-Assadiga. Kongressisaadik on vastu al-Assadi võimult kõrvaldamisele.

Gabbard on populaarne Demokraatliku Partei liberaalsemates ringkondades, kuid teda ootab presidendivalimiste eelvalimistel ees tihe rebimine.

31. detsembril teatas soovist presidendiks kandideerida Massachusettsi senaator Elizabeth Warren. Ettevalmistava komitee presidendiks kandideerimiseks pani mullu detsembris sarnaselt Warrenile kokku ka president Barack Obama endine elamuminister Julian Castro.

Lisaks on võimalike demokraatide kandidaatidena mainitud senaatoreid Kamala Harrist, Cory Bookerit ja Kirsten Gillibrandi, aga ka endist asepresidenti Joe Bidenit.

Järgmised presidendivalimsed toimuvad USAs 2020. aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles