USA president nimetas FBI uurimist arutuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Donald Trump.
Pildil on Donald Trump. Foto: LEAH MILLIS / REUTERS

USA president Donald Trump kommenteeris New York Timesi artiklit ja nimetas seal kirejeldatavat Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) tegevust muu hulgas «tõenditeta ja arutuks uurimiseks.»

Ajaleht kirjutas reedel, et FBI avas 2017. aastal uurimise, kas president Donald Trump töötab Venemaa heaks. Vastuluure- ja kriminaaluurimine algatati pärast seda, kui Trump vallandas 2017. aasta mais FBI direktori James Comey.

Uurimise vastuluureaspekt puudutas kindlakstegemist, kas Trump töötas teadlikult või teadmatult Moskva heaks ning kas ta kujutab endast ohtu riiklikule julgeolekule. Kriminaaluurimine oli seotud Comey vallandamisega. 

FBI uurimine liideti peagi erinõunik Robert Muelleri uurimisega Venemaa sekkumisest 2016. aasta presidendivalimistesse ning võimalikust koostööst Trumpi kampaaniameeskonna ja Moskva vahel, kirjutas ajaleht, lisades, et pole selge, kas vastuluureaspekti uurimine jätkub.

«Minu otsus vallandada James Comey oli hea päev Ameerikale,» ütles Trump.

«Comey oli ebaaus politseinik, keda tema parim sõber Robert Mueller kaitseb,» jätkas president.

USA välisminister Mike Pompeo kritiseeris samuti New York Timesi artiklit.

«Kogu see artikkel on rumal ega vääri mingisugust vastust,» ütles Pompeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles