Austraaliat ootab ees ebatavaliselt ränk kuumalaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Sydneys rannas eelmise aasta viimastel päevadel. Kui juba siis oli ebatavaliselt kuum ja temperatuur kerkis mitmel päeval kõvasti üle 30 kraadi, siis nüüd ennustatakse kohati mitut päeva järjest üle 45 kraadi tõusva temepartuuriga.
Inimesed Sydneys rannas eelmise aasta viimastel päevadel. Kui juba siis oli ebatavaliselt kuum ja temperatuur kerkis mitmel päeval kõvasti üle 30 kraadi, siis nüüd ennustatakse kohati mitut päeva järjest üle 45 kraadi tõusva temepartuuriga. Foto: MICK TSIKAS / EPA / Scanpix

Kogu Austraalias on alates homsest meteoroloogide sõnul oodata kuumalainet, milles üle 40 kraadi ulatuv temperatuur jääb mitmel pool püsima päevadeks.

Riigi meteoroloogiabüroo teatel on üksikud kuumad päevad jaanuaris Austraalias tavapärased, kuid üldiselt ei püsi ekstreemsed temperatuurid pikemat aega.

«Eelkõige Lõuna-Austraalias on oodata võib-olla koguni viit päeva, mil temperatuur kerkib üle 45 kraadi ja tavaliselt on seal kandis ainult viis või kümme nii kuuma päeva aastas,» rääkis meteoroloog Dean Narramore.

Kuumalainet on ennustatud homseks Lääne-Austraalia osariigi keskosast kuni Põhjaterritooriumi lõunaosani, Queenslandi edelaossa ja kogu Uus-Lõuna-Walesi, Victoria, Tasmaania ja Lõuna-Austraalia osariiki.

Kõige äärmuslikumaid ilmastikuolusid on oodata nädala teises pooles eelkõige Queenslandi lõunaosas ja Uus-Lõuna-Walesi kirdeosas.

Ka jõulude ja aastavahetuse ajal ägas osa Austraalia piirkondi kuumalaine käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles