Reps: Aguri idee 3000 õpilasega gümnaasiumist on tema isiklik nägemus (5)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Gustav Adolfi Gümnaasiumi endise direktori, nüüd haridus- ja teadusministeeriumis Tallinna riigigümnaasiumide rajaja ametikohal töötava Hendrik Aguri idee luua Tallinnasse 3000 õpilasega gümnaasium on Aguri isiklik ja väga julge nägemus, sõnas haridus- ja teadusminister Mailis Reps kommentaaris Postimehele. 

«Hendrik Agur avaldas Facebookis enda isikliku ja väga julge nägemuse Tallinna koolivõrgu tuleviku kohta,» kommenteeris Reps. Samas leiab minister, loomulikult peaks tulevikus riigigümnaasiumide eeliseid pakkuma ka Eesti pealinna õpilastele. 

Repsi sõnul on haridus- ja teadusministeerium pidanud Tallinna linnaga pikalt riigigümnaasiumide loomise üle läbirääkimisi, samuti on ka esialgsed kokkulepped sõlmitud, kuid õpilaste täpne arv ja edasised sammud on alles tulevikuküsimused. 

«Kindlasti ei saa riigigümnaasium(id) asendada enamikku Tallinna gümnaasiumidest, kus viimases kooliastmes õpib pea 9000 õpilast. Küll on sellisel kujul puhas gümnaasium pealinnas uuenduslik,» märkis Reps. 

Linn esitab oma koolivõrgu korrastamise kava ministeeriumile 1. oktoobriks 2019. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles