Tugevnev tuul toob Läänemerele kuni kolmemeetrised lained

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lained Tallinnas.
Lained Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Skandinaaviast liigub esmaspäeva öösel Läänemerele madalrõhkkonna kese, mis paisutab tuult ja toob endaga kuni kolmemeetrised lained.

Ilmateenistuse teatel puhub pühapäeval Läänemere põhjaosas esialgu lõunakaaretuul 3-9 m/s. Pärastlõunal tugevneb lõuna- ja kagutuul 6-10, puhanguti kuni 14 m/s. Öö hakul puhub nõrk muutliku suunaga tuul, mis pöördub pärast keskööd loodesse ja põhja ning tugevneb 10-15, puhanguti 21 m/s. Lainekõrgus ulatub pärast keskööd 1,5-3 meetrini. Ennelõunal sajab kohati lund, lörtsi ja vihma, pärastlõunast alates sajab aga juba mitmel pool. Nähtavus on mõõdukas või halb.

Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas puhub lõunakaaretuul 3-9 m/s. Õhtul tugevneb tuul puhanguti 13 m/s. Hommikul puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, õhtust alates läheb sadu üle peamiselt lörtsiks. Nähtavus on mõõdukas või halb.

Soome lahel pöördub tuul lõunakaarde kiirusega 3-9 m/s. Pärastlõunal tugevneb lõuna- ja kagutuul puhanguti 12 m/s. Lahe idaosas tugevneb öösel kagutuul 6-10, puhanguti kuni 14 m/s. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi. Öösel aga jõuab kohale juba uus sajuala. Nähtavus on mõõdukas või halb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles