Süda ei näe nahavärvi

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony (Viggo Mortensen) ja Don Shirley (Mahershala Ali) vahel areneb rassivaenu ajastu kiuste südantsoojendav sõprus.
Tony (Viggo Mortensen) ja Don Shirley (Mahershala Ali) vahel areneb rassivaenu ajastu kiuste südantsoojendav sõprus. Foto: Kaader filmist

Viggo Mortensen ja Mahershala Ali moodustavad kinolinal võrratu tandemi. Nädalapäevad tagasi viis Ali hea töö eest koju parima meeskõrvalosatäitja Kuldgloobuse. Lisaks pälvis «Roheline raamat» («Green Book») võidu parima filmistsenaariumi eest. Kõige tipuks kuulutati see parimaks linateoseks muusikalide ja komöödiafilmide kategoorias. Milles seisneb linaloo fenomen?

Tõsielul põhineva draama keskmes on kaks meest: Tony Vallelonga alias Tony Lip ning klaverivirtuoos Don Shirley. Meeste esmakohtumine leidis aset varastel 60ndatel, mil muusikageeniust ootas ees kontserdituur lõunaosariikides. Mustanahalise mehena vajas ta selleks puhuks karmi moega saatjat. Veenmis- ja laveerimisoskuse poolest tuntud Tony oli ideaalne valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles