KOHALIK VAADE. Endine Prantsuse peaminister asub Katalooniat ühendama

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona linnapea kohta püüdev endine Prantsuse peaminister Manuel Valls kampaaniaüritusel.
Barcelona linnapea kohta püüdev endine Prantsuse peaminister Manuel Valls kampaaniaüritusel. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Endine Prantsuse peaminister Manuel Valls on seadnud eesmärgiks hõivata selle aasta mais toimuvatel kohalikel valimistel Barcelona raekoda. Selleks on ta alustanud iseseisvat kampaaniat, mida toetab 14 aastat tagasi asutatud paremtsentristlik Ciudadanos (Kodanike Partei), mis seisab vastu Kataloonia eraldumisele Hispaaniast.

Pärast separatistide ebaõnnestunud katset 2017. aastal Hispaaniast lahku lüüa on Valls tegelenud Hispaania ühtsuse lipu lehvitamise ja lepituskõnede pidamisega. Nende jaoks, kes Hispaaniast eraldumist toetavad, on Valls suur vaenlane ning mõnda tema avalikku esinemist on boikoteerinud radikaalid, kes teda fašistiks nimetavad.

Ciudadanose juht Albert Riviera on Vallsi kandidatuuri ülistanud. «Pole kedagi paremat separatismi ja populismi alistamiseks hääletuskastide juures. Need on head uudised meie linna, Hispaania ja Euroopa jaoks,» kuulutas Riviera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles