Teherani lähistel kihutas kaubalennuk maandumisel rajalt välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani sõjaväe kaubalennuk sõitis täna hommikul Fathi lennuväljal maandumisrjalt välja ja süttis põlema.
Iraani sõjaväe kaubalennuk sõitis täna hommikul Fathi lennuväljal maandumisrjalt välja ja süttis põlema. Foto: HASSAN SHIRAVANI / EPA / SCANPIX

Iraani pealinnas Teheranis sõitis täna hommikul sõjaväe kaubalennuk maandumisel rajalt välja elamupiirkonda ja süttis põlema, surma sai 15 meeskonnaliiget.

Kuigi esialgu öeldi, et lennuki pardal oli kümme inimest, siis hiljem kinnitas sõjaväegi, et neid oli 16 ning vaid üks lennukiinsener pääses õnnetusest eluga. 

«Lennuk oli Boeing 707 kaubalennuk, mis kihutas maandumisel maandumisrajast üle,» ütles Iraani lennundusameti pressiesindaja Reza Jafarzadeh riigiringhäälingule IRIB.

Kanali teatel tabas lennuk maja, kuna piloot valis vale maandumisraja laskumisel Teheranist idasse jäävale Fathi lennuväljale.

Päästjad Teherani lähistel elumaja hoovi kihutanud Iraani sõjaväe lennuki rusude juures.
Päästjad Teherani lähistel elumaja hoovi kihutanud Iraani sõjaväe lennuki rusude juures. Foto: HASAN SHIRVANI / AFP / SCANPIX

«See väljus maandumisrajalt ja süttis põlema, kui tabas müüri maandumisraja lõpus,» teatas aga Iraani sõjavägi. 

Armee kinnitas uudisteagentuuride varasemaid väiteid, et lennuk transportis liha Kõrgõzstani pealinnast Biškekist Iraani. Tegelikult pidanuks lennuk maanduma teisel lähedalasuval lennuväljal, mitte Fathis. Võimud muudatuse põhjust ei täpsustanud. 

Fathi lennuväli kuulub Iraani mõjuvõimsale revolutsioonikaardile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles