Autoga läbi jää vajudes kindlustusrahasid ei saa (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval avatud jäätee Rohukülast Sviby sadamasse meelitas täna Vormsi saarele tuhandeid külastajaid.
Neljapäeval avatud jäätee Rohukülast Sviby sadamasse meelitas täna Vormsi saarele tuhandeid külastajaid. Foto: Eduard Laur

Tänavu pole maanteeamet avanud Eestis veel ühtegi ametlikku jääteed ning Eesti kindlustusfirmade seisukoht on, et kuna mitteametlikel jääteedel autoga sõitmine pole kontrollitud ja turvaline, siis ei kehti seal liikudes ka kaskokindlustus.

«Sellises olukorras autoga läbi jää vajudes tuleb tekkinud kahjud juhil endal kanda,» rääkis ERGO kindlustuse transpordikahjude grupi juht Raido Orulaid.

Külmade saabudes võib üle Eesti kümnetel jääkatte saanud veekogudel näha seal autoga lõbusõitu tegevaid juhte. Möödunud nädalavahetusel tuli teade ka Lätist, kus läbi järvejää vajus Eestist pärit sõiduauto.

«Ei möödu ühtegi talve, kui mõni juht ei vajuks sõidukiga läbi järve- või merejää. Enda üllatuseks avastatakse alles hiljem, et ühegi seltsi kaskokindlustus sellise mõtlematu teoga tekkinud kahju teadaolevalt ei hüvita,» ütles Orulaid.

Kokku tellib maateeamet vastavalt ilmaoludele Eestis seitsme ametliku jäätrassi rajamise ja hoolduse. Need trassid on vastavalt märgistatud ning liiklemine seal ohutusnõuetega kontrollitud.

«Väljaspool ametlikult avatud jääteed autoga veekogu jääl sõitmine toimub täielikult juhi omal vastutusel ning see pole kunagi ohutu. Samuti ei kehti kaskokindlustus näiteks põllule rajatud lumerajal,» lisas Orulaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles