Ettevõtjad vabanevad raha teenides tüütutest kohustustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HammerHub

Astud hommikul kontorisse, vajutad kohviautomaadi tööle ning kohvi oodates arutad teiste ettevõtjatega, kuidas enda ja nende äri veelgi edukamaks muuta. Kas sinu päev algab nii? Kontorihotellis on see tavapärane.

Manta Maja ühiskontoris HammerHub on kodu leidnud tänaseks umbes 40 ettevõtet. Mitmed erineva valdkonna ettevõtted ühe katuse all ning fookus kontori haldamise asemel äritegevusel – see on kontorihotell. Erinevate ärivaldkondade esindajad kõnelevad kui ühest suust, et igapäevane suhtlus teiste ettevõtjatega annab palju juurde nii enda tööpäevale kui ettevõtte arendamisele. Erinevate uuringute kohaselt tõstab ühiskontoris töötamine produktiivsust kuni 80 protsenti. Kuid ka rahaline võit on sellesse valemisse sisse kirjutatud.

Online Media tegevjuht Arthur Barsegjan meenutab aega, mil alustav ettevõte HammerHubi kolis: “HammerHubis alustades oli meil peas vaid ühe pooliku projekti idee. Siinses keskkonnas sündisid kiirelt uued ideed, mis jõudsid sama kiirelt teostuseni.”  Barsegjan kinnitab, et vähemalt osa oma kiirest arengust võlgneb Online Media kindlasti HammerHubile ja seal tekkinud uutele kontaktidele, mis aitasid jõuda uude projektideni. “Kuna meil puudus eelnevalt ühiskontori kogemus, siis oli üllatav, kui palju annab juurde teiste ettevõtjatega igapäevaselt suhtlemine. “ Ka FSN Baltic OÜ tegevjuht Tauno Pärna kinnitab, et antud kontorist on saanud kõik ettevõtted endale uusi kliente ning partnereid. “Ühiskontori eelisena võib välja tuua vahetu suhtluse mis on lisanud väärtust ettevõtte teenuse pakkumisel,” lisab ta.

Foto: HammerHub

Lisaks ärile, leiab Exbond OÜ juhatuse liige Tõnu Tõnov, tuli ühiskontorisse kolimine kasuks ka koduses elus. Tõnov oli varasemalt kodukontori kasutaja, kuid kiiresti sai selgeks, et selline tööviis sobib üksnes väga distsiplineeritud inimestele. “Mina ennast nende hulka kahjuks lugeda ei saa,” kommenteerib ta. “Olen ühiskontorit kasutanud aasta ning see on pakkunud lisaks meeldivatele ja tulemuslikele töötundidele võimaluse töö ka õigel ajal ära lõpetada. Kindlasti on ka kõige paremini aega planeerival inimesel keeruline arvuti kinni panna ning asuda tähelepanelikult kuulama laste saavutusi trennis või juhtumisi koolis, kui selle suletud arvutikaane alla jäi mõni edasilükkamatu või ka kasumlik töö.” Lisaks tunnistab Tõnov, et koduseinte vahel kipub leiduma mustmiljon vabandust töö edasi lükkamiseks: “Koer vajab silitamist, mingi huvitav raamat vedeleb laual, võiks ühe võileiva teha – ühiskontorisse tulles on lihtne ennast töölainele lülitada ning kui juba siin kohal oled, on ühe kange kohvi abiga ka väsinult lihtne hoog sisse saada.”

Kontorihotell säästab kopsaka summa

FSN Baltic kolis kontorihotelli kulude kokkuhoiuks: Kuna ettevõttes töötas vähe inimesi, siis oli majanduslikult kasulikum otsustada ühiskontori kasuks. Muuhulgas toob Pärna välja, et ühiskontor võtab ettevõtetelt ära mitmed kohustused ning annab võimaluse rohkem tulemusliku äritegevusega tegeleda. “Puhkeruumid ja nende korrashoid, printerid ja nende tarvikud, koosoleku ruumid ja nende ettevalmistused,” loetleb ta, “lisaks on mugavamaks tehtud klientide ja partnerite võõrustamine.”

Online Media tegevjuhi sõnul langes läbi õnneliku juhuse firma asutamine kokku Manta Maja valmimisega. Kuigi toona polnud Hammerhubis isegi viimistlus valmis, oli äratundmine kiire. “Käisime vähemalt viies büroohoones sobivat üüripinda otsimas. HammerHub ühiskontori juures sobis meile kõik väga hästi: asukoht, kaasaegselt möbleeritud ruumid, mitmed hinnas sisalduvad lisavõimalused (väga mugav parkimine, kvaliteetse tehnikaga varustatud nõupidamisruumid, puhkenurk, suvine terrass, kohv/tee) ja väga soe pererahvas.”

Foto: HammerHub

Ettevõtte Exbond valdav osa tegevusest toimub Eestist eemal ning vajadust suurele kontorile Tallinnas ei ole, kuid aeg-ajalt on siiski oluline kohtuda klientide või koostööpartneritega esinduslikes ning privaatsetes tingimustes. “Oleks otstarbetult kulukas pidada kontorit suure nõupidamisruumiga, kus oleksid kaasaegsed esitlusvahendid ning seda veel regulaarselt hooldada ja koristada. HammerHubis on poole väikekontori üüri eest kõik need tingimused kasutatavad.” Tõnov märgib ära, et Hammerhubi ruumid on alati nii puhtad, et enda väikekontorit tõenäoliselt nii sageli koristada ei raatsiks. “Võib öelda, et üks peamisi põhjuseid ühiskontori kasutamiseks on märgatav kulude kokkuhoid ning eriti hea üüri ja kasutatavate teenuste kvaliteedi suhe. Isiklikult meeldib veel, et kontori aknast avaneb mõnus vaade.”  Juhatuse liiget üllatab siiani, et Manta Maja ja HammerHub pidavalt sisustust täiendavad ja uuendavad: “Kui kõik muu on tehtud, siis tehakse millalgi nädalavahetuse öösel kogu hoone keemiline puhastus, kuigi minuarust pole veel midagi mustaks läinudki.”

Millised on suhted kaasüürilistega?

Vastab Exbond OÜ juhatuse liige Tõnu Tõnov.

“Olen kuulnud, et sotsiaalselt aktiivsematel inimestel, kellel on rohkem võimalusi suhelda, on immuunsüsteem tugevam, HammerHub kontorihotellis on väga hea võimalus suhelda teiste üürilistega: lisaks töökohtadele on palju puhkealasid ning kohvimasina fuajee, kus saab hästi ka tööväliseid jutte rääkida. Osade pikema-ajaliste üürilistega olen heaks tuttavaks saanud ning on alati mõnus lobiseda igasugustest asjadest. Neilt kuuleb sageli huvitavaid uudiseid teistest valdkondadest, kuna meil on paljude erinevate elualade esindajaid. Kõik üürilised on üksteise vastu väga viisakad ning arvestatakse, et mistahes tegevus ei häiriks teiste tööd. Võibolla tulneb see asjaolust, et puudub enamustega tööalane alluvusuhe, mistõttu peab igasse kontorikaaslasse suhtuma kui klienti. Seega ei teki õhkkonda, kus keegi teeb oma tööd teistega arvestamata. Pikemateks või privaatsemateks telefonikõnedeks on võimalik minna näiteks nõudpidamisruumi või meil on ka spetsiaalsed helikindel helistamisboksid. Seega miljöö on hästi töine, rahulik ja vaikne.”

Foto: HammerHub

Kui palju maksavad ühiskontori eelised?

HammerHub pakub mitmeid erinevaid variante, kuidas saada osa kontorihotelli eelistest.

Mittestatsionaarne töökoht

Hinnas sisaldub: Lockeri kasutamine, 24/7 ligipääs, ergonoomiline mööbel, tasuta parkimine, kiire WIFI, printimine, kohv ja tee, nõupidamisruumid, sisenemine näpujäljega.

Statsionaarne töökoht

Hinnas sisaldub: Lukustatav sahtliboks, 24/7 ligipääs, ergonoomiline mööbel, tasuta parkimine, kiire WIFI, printimine, kohv ja tee, nõupidamisruumid, sisenemine näpujäljega.

Nõupidamisruumid

Hinnas sisaldub: ruumirent, kohv ja tee.

Mittestatsionaarne töökoht üheks päevaks

Hinnas sisaldub: Hot-desk tööpind, Lockeri kasutamine, ergonoomiline mööbel, tasuta parkimine, kiire WIFI, printimine, kohv ja tee, 24h ligipääs, sisenemine telefoniga.

Mittestatsionaarne töökoht viieks päevaks kuus

Hinnas sisaldub: Hot-desk tööpind, Lockeri kasutamine, ergonoomiline mööbel, tasuta parkimine, kiire WIFI, printimine, kohv ja tee, nõupidamisruumid kuni 2h päevas, 24h ligipääs, sisenemine telefoniga.

Mittestatsionaarne töökoht kümneks päevaks kuus

Hinnas sisaldub: Hot-desk tööpind, Lockeri kasutamine, ergonoomiline mööbel, tasuta parkimine, kiire WIFI, printimine, kohv ja tee, nõupidamisruumid kuni 2h päevas, 24h ligipääs, sisenemine telefoniga.

Virtuaalkontor

Võimalus tellida: äriaadress (Manta Maja, Vabaduse pst 174b, Tallinn). Postkasti haldamine, mittestatsionaarne töökoht viis päeva kuus, nõupidamisruumide kasutamine 8 tundi kuus. Vale enda vajadustele sobiv virtuaalkontori pakett.

Virtuaalassistent

Võimalus tellida: kliendisuhtluse ja -haldusega seotud tegevused, arvetega tegelemine, dokumendi- ja infohaldus, andmete sisestamine ja andmebaaside korrastamine, suhtlus koostööpartneritega, sotsiaalmeedia haldus, e-postkasti korrashoid, kodulehe/e-poe haldus.

Tasuta kahepäevane prooviperiood. Vaata lähemalt: https://hammerhub.ee/

Copy
Tagasi üles