USAs õnnestus reisijal pääseda relvaga lennukisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll Atlanta rahvusvahelises lennujaamas.
Turvakontroll Atlanta rahvusvahelises lennujaamas. Foto: John Bazemore / AP / Sanpix

USAst Atlanta Hartsfield-Jacksoni rahvusvaheliselt lennuväljalt teekonda alustanud reisijal õnnestus jaanuari alguses läbida turvakontroll ja sõita Tokyo Narita lennujaama tulirelva kandes, teatas USA transpordi julgeoleku amet.

«Transpordi julgeoleku amet (TSA) on kindlaks teinud, et tavapäraseid protseduure ei järgitud ning reisija tõesti pääses 3. jaanuari hommikul Atlanta Hartsfield-Jacksoni rahvusvahelisel lennuväljal standardsest läbivaatusest TSA kontrollpunktis läbi tulirelvaga,» kinnitas amet oma pressiteates.

Lennufirma Delta Airlines, kelle lennukiga reisija Jaapanisse sõitis, kinnitas, et teatas vahejuhtumist TSA-le, kui sa toimunust kliendilt teada.

Parasjagu USAs kestva valitsusasutuste tööseisaku ajal on TSA ametnikud olnud sunnitud palgata töötama.

CNN kirjutas 4. jaanuaril ehk päev pärast vahejuhtumit Atlantas, et sajad TSA ametnikud vähemalt neljas suures USA lennujaamas on võtnud haiguslehe ning lennujaamade turvakontroll on alamehitatud.

TSA tõrjus siiski väiteid, et eksimuse võis tingida valitsusasutuste tööseisak, kinnitades, et kõnealusel päeval oli Atlanta lennujaama turvakontrollis piisavalt töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles