Neli põhjust, miks punapea on hea olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Jah, punapeade üle visatakse veidraid nalju – teate ju küll seda ütlust, et punapeadel ei ole hinge? Aga kindlasti teate ka seda, et kes viimasena naerab, see naerab paremini?

Edinburghi ülikoolis läbiviidud uuringust, mille käigus muuhulgas analüüsiti 350 000 inimese DNA-d, selgus, et punapeade pigmentatsiooniga kaasneb mitmeid häid omadusi.

Punapead näevad nooremad välja

MC1R geen, üks üheksast geenist, mis tingib inimese kujunemise punapeaks, määrab peale värvi tegelikult veel midagi. See geen aitab punapeadel paista keskmiselt kaks aastat noorem, kui nad tegelikult parasjagu on.  

Punapeade organism toodab rohkem D-vitamiini

Kui me ülejäänud peame vananedes silmitsi seisma rabedate luudega (kui me ei võta D-vitamiini kapsleid), siis punapead võivad selles osas üsna rahulikud olla, sest nende organism toodab seda juba naturaalselt rohkem.

Punapeadest meestel tekib väiksema tõenäosusega eesnäärmevähk

Jällegi, punapeade võit.

Punapead seksivad rohkem

Tegemist pole küll otseselt tervisenäitajaga, kuid samas on teada, et seks alandab näiteks vererõhku. Samuti tuleb orgasmi kogemine tervisele ainult kasuks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles