Lätis saadi banaanikastidest kätte kaks tonni kokaiini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koostöös USA narkovastase võitluse agentuuri DEA ja teiste rahvusvaheliste jõududega said Läti politseinikud kätte kaks tonni kokaiini, mille väärtus tänavamüügis võinuks ulatuda kuni 300 miljoni euroni.

Eelmisel teisipäeval korraldas Läti politsei haarangu, mille käigus saadi kätte 2199 pakki kokaiini, kokku kaalus narkolaadung üle kahe tonni. Operatsiooni käigus peeti kinni viis Läti kodanikku.

Ecuadori ajalehe El Comercio teatel on vahistatute seas narkootikumide ladustamiseks kasutatud hoone omanik, kaks narkootikumidele järele tulnud isikut ning kaks saadetist valvanud inimest.

Narkootikumid olid peidetud Ecuadorist toodud banaanikastidesse ning operatsioonile aitasid kaasa lisaks Läti ja USA ametnikele Ecuadori võimud.

Tänavamüügis maksab üks gramm kokaiini 90-150 eurot, mis tähendab, et tabatud laadungi hind võinuks küündida 180-300 miljoni euroni.

Kokaiin pole Lätis kuigi levinud ning eelmise aasta esimese üheksa kuuga konfiskeeriti seda riigis neli kilogrammi.

Seni on suurimad Lätist avastatud kokaiinikogused jäänud paarisaja kilogrammi kanti.

2016. aastal saadi ühest Riia laost kätte Paraguyast tulnud söe sekka peidetud 31,19 kilogrammi kokaiini. 2010. aasta kevadel aga leiti 202,5 kilogrammi kokaiini ühest Riia sadamasse saabunud konteinerist.

Peamiselt tuuakse kokaiini sisse Lõuna-Ameerikast ning teada on juhtumeid, kus ainet on smugeldatud Läti kaudu teistesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles