Leedu plaanib keelata suitsetamise kortermajade rõdul (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaret.
Sigaret. Foto: TOOMAS HUIK / PM / SCANPIX BALTICS

Leedu seim kaalub suitsetamiskeelu laiendamist kortermajade rõdudele ja verandadele, juhul kui seal suitsetamise vastu on vähemalt üks maja elanik.

Võimalik keeld ei rakenduks rõdudele juhul, kui kogu korterelamu elanikud on suitsetamise poolt. Praegu on selline reegel ka Lätis.

Üleeile andis Leedu seim plaanile esialgse heakskiidu ja selle viimane lugemine on kavas veebruari keskpaigas.

Seadusemuudatusega oleks kortermaja halduse eest vastutavatel juriidilistel ja füüsilistel isikutel kohustus tagada, et tubakasuits ei leviks suitsetamisaladelt mujale.

Muudatustega keelatakse suitsemine ka bussipeatuste paviljonides, mänguväljakutel ja baaride ja restoranide välisterassidel. Samuti oleks see edaspidi keelatud spordi- ja muudel vabaõhuüritustel.

Praegu on Leedus suitsetamine keelatud haridus- ja sotsiaalasutustest, töökohtades, ühiskasutusel olevates ruumides, restoranides, baarides, klubides, kasiinodes ja muudes meelelahutusasutustes. Erandiks on sigari- ja piibuklubid.

Leedu seim on alates 2014. aastast teinud mitu katset suitsetamist rõdudel ja korterelamute lähistel keelata. Kriitikute sõnul on seda keeldu aga võimatu jõustada.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles