Hispaania päästjad püüavad leida sajameetrisse puurauku kukkunud pisipoissi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania tsiviilkaardi töötajad sügava puuraugu lähistel, kuhu kukkus eile perega jalutamas olnud kaheaastane poiss.
Hispaania tsiviilkaardi töötajad sügava puuraugu lähistel, kuhu kukkus eile perega jalutamas olnud kaheaastane poiss. Foto: DANIEL PEREZ / EPA / SCANPIX

Sadakond Hispaania tuletõrjujat, politseinikku ja päästetöötajat ostivad kahe-aastast poissi, kes kukkus eile pealelõunal Málaga provintsis rohkem kui sada meetrit sügavasse puurauku.

Kaheaastane Yulen oli koos oma perega jalutamas, kui kadus järsku 110 meetrit sügavasse ja kõigest 25-sentimeetrise läbimõõduga kinnikatmata puurauku.

Laps karjus kukkudes, kuid pärast seda pole august ühtki heli kostnud. Täna hommikul leidsid päästjad tassi ja maiustustekoti, mida laps kadumise ajal käes hoidis. Kommid leiti tihkest märja liiva kihist 78 meetri sügavuselt.

Päästjad on viinud auku kaamera, kuid pole seni last leidnud. Puuraugu seinad pole kindlustatud, mistõttu peavad nad tegutsema ettevaatlikult, et mitte põhjustada varingut.

Hispaania tsiviilkaardi töötajad sügava puuraugu lähistel, kuhu kukkus eile perega jalutamas olnud kaheaastane poiss.
Hispaania tsiviilkaardi töötajad sügava puuraugu lähistel, kuhu kukkus eile perega jalutamas olnud kaheaastane poiss. Foto: Gregorio Marrero / AP / Scanpix

Hispaania valitsuse esindajate sõnul kasutavad päästjad kõiki võimalikke meetodeid lapse asukoha tuvastamiseks augus, mis on liiga kitsas selleks, et täiskasvanud võiks sinna siseneda.

«Kellelgi pole tehnilist valmidust päästetöödeks nii kitsast august, aga kitsastesse ja sügavatesse kohtadesse pääsemiseks on olemas tehnoloogia ja seda kõike võetakse arvesse,» selgitas valitsuse esindaja Málaga provintsis María Gámez.

Täna keskpäevaks olid päästjad suutnud august eemaldada 30 sentimeetrit pinnast. «Asi pole vaid sinna sisse pääsemises, vaid augu avatuna hoidmises, et päästmine oleks võimalik,» rääkis Gámez.

Málaga tsiviilkaardi pressiesindaja Bernardo Moltó sõnul eemaldatakse kiht haaval märga liiva, kuid kaalutakse ka võimalust rajada paralleelne puurauk, mida kasutada Yuleni leidmiseks ja loodetavasti päästmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles