Haapsalu linnapea pöördus tapmisähvarduse tõttu politseisse (17)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sukles
Urmas Sukles Foto: Postimees

Haapsalu linnapea Urmas Sukles pöördus ajalehes «Lääne Elu» ilmunud artikli alla jäetud kommentaari tõttu politseisse. 

Ajalehes Lääne Elu ilmus eile artikkel Video: Sukles kiidab Karilaidu, mille alla jäetud kommentaar ajendas Urmas Suklest politseisse avaldust tegema. 

Eile kella 15 paiku kirjutas nimetatud artikli veebiversiooni alla kasutaja nimega Zanders järgmise kommentaari: «Sukles. Arv3sta sellega et kui EKRE võidab valimised..lastakse teiesugused rotid ilma kohtuta kohapeal maha».

Praeguseks on kommentaar Lääne Elust eemaldatud.

Foto: Kuvatõmmis Lääne Elust

Kuigi tapmisähvardus tehti Suklesele artikli alla jäetud kommentaari kaudu, mitte talle otse kirjutades, pidas linnapea seda piisavaks, et politseisse pöörduda.

«Ma tundsin, et minu kui kodaniku kohus on reageerida sellistele räigetele kommentaaridele. Me elame küll vabal demokraatlikul maal, aga kui sellistele asjadele ei reageerita, lüüaksegi ühel hetkel keegi maha,» selgitas ta Postimehele.

Suklese sõnul on ta poliitikas olnud juba üle 20 aasta ning kommentaare lugenud küll ja rohkemgi. «Aga sellist asja ma ei ole veel näinud,» tõdes ta.

Linnapea lisas, et tegelikult ta siiski ei usu, et keegi teda maha laskma hakkaks. «See ähvardus on tingimusel kui EKRE võidab valimised, aga no ei võida. Ehk mingi võimalus mul ikka on, et maha ei lasta,» viskas Sukles olukorra üle nalja.

Korrakaitsjatele tehtud avalduses soovib Haapsalu linnapea teada, kas kommentaari näol saab algatada süüteomenetlust.

«Minu hinnangul on tegemist otsese vägivalla õhutamisega ja konkreetse isiku, sealhulgas ametiisiku otsese tapmisähvardusega. Palume selgitada välja, kas kommentaari autor või kommentaari avaldaja on pannud toime isikuvastase süüteo ning vajadusel algatada süüteomenetlus,» seisis Suklese selgituses politseile. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles